Saturday, August 24, 2013

Päris algus - lennukis.

Tere!

Kes veel ei tea, siis me oleme Liisiga parajasti Austraalias. Hakkasime siiapoole lendama 5. augustil Tallinna lennujaamast suunaga Amsterdam-Abu Dhabi-Singapur-Brisbane.  Lennud olid rämedalt pikad, magada ei saanud üldse, aga ei olnud hullu, sest alates Amsterdamist me lendasime Araabia Ühendemiraatide lennukitega. Lennukisse sisenedes oli su istekohale pandud kilepakendis fliis ja kõrvaklapid (sellised suured, mitte nööbid), padi ja ilusas taaskasutatud materjalist lukuga kotikeses tarvikute komplekt, mis sisaldas sokke, hambaharja, hambapastat, kõrvatroppe ja silmaklappe. Sokid on selleks, et ilmselt sul hakkab lennukis rämedalt külm ja siis võtad fliisi peale ning küsid pärast ühe fliisi veel juurde, sest poole lennu pealt rippusid juba jääpurikad laes. Aga ei ole hullu. Selle külma korvas meeletu multimeediasüsteem eesistuja seljatoes, kust said vaadata filme, mängida mänge ja igast muud. Pappi maksid, võisid internetis ka käia. Ja vahepeal stjuardessid segasid filmivaatamist, pakkudes lõuna ja õhtusööke koos erinevate jookidega. Söögid olid paremad, kui mõnes toitlustusettevõttes. Ja mis kõige olulisem, enne söökide serveerimist toodi soojad kätepuhastuslapid, mis ulatati sulle tangide vahel :)


Vahemaandumine Abu Dhabis oli lahe, sest kella kuue paiku hommikul, kui me maandusime, oli seal 33 kraadi sooja. Siniste huultega ja näost kahvatuna külmast lennukist tulla oli täitsa kosutav. Pärast järgmisele lennule minnes jooksis neil mingi süsteem umbe ja pidime oma lendu 5 tundi ootama. Seal ruumis oli jälle häda, et konditsioneeri polnud. Inimesed hingasid õhu kõik ära ja meile ei jäänud suurt midagi, sest selleks hetkeks, kui me ühel hetkel lennukisse saime, oli väljas juba 43 kraadi sooja. Ja ega seal üleval taevas ka selle õhuga kõige paremad lood ei olnud. Teel Singapuri oli meil selline õhuauk, kus langesime nagu karusellil 3-4 sekundit allapoole. Polegi varem nii olnud, rahvas lennukis tegi juba üheskoos aaaaaaahhh.....rahva junnid olid jahedad.

Kui Singapuris maandusime, siis oleks tahtnud oma voodisse magama minna, aga ei olnud võimalik, sest olime Singapuris. Ees oli viimane 7-tunnine katsumus, mis kulges hästi külmalt ja maandusimegi lõunapaiku Austraalias Brisbane-nimelises linnas.

See oli sissejuhatus. Järgmises peatükis hakkavad alles asjad juhtuma.

No comments:

Post a Comment